Spoštovani!

Prosimo za pomoč pri obveščanju otrok in staršev glede možnosti udeležbe na letošnjem zdravstvenem letovanju na Debelem Rtiču od 18.7. do 26.7.2023. Na razpisu ZZZS so nam odobrili 150 mest, ki jih bo ZZZS sofinanciral, do zdaj pa smo prejeli samo 75 prijav. Menda pa so nekateri starši dobili informacijo, da so mesta že zasedena, kar še zdaleč ni res.

Od 5.8. do 12.8.2023 pa bomo imeli možnost napotiti na brezplačno letovanje po 2 otroka z vsake šole našega območja. Predlagamo, da usmerimo vse, ki lahko dobijo potrdilo od zdravnika na zdravstveno letovanje, s pomočjo donatorjev in sredstev občin pa bi staršem, za katere menite, da ne zmorejo prispevka 68,oo €, ta prispevek znižali ali oprostili.

Dokumente glede socialnega letovanja vam bomo posredovali v drugem sporočilu.

Zdravstveno letovanje:

Rdeči križ Slovenije – Območno združenje Grosuplje organizira zdravstveno letovanje otrok in šolarjev od 6. do 15. leta starosti v Mladinskem zdravilišču in letovišču Debeli Rtič. Za zdravstveno letovanje morajo starši izpolniti celotno prijavnicoz otrokovim izbranim zdravnikom pa se dogovorijo glede pregleda in potrdila – Predlog zdravnika. To starši uredijo sami in čim prej dostavijo izpolnjeno prijavnico in potrdilo zdravnika v našo pisarno.

Zdravstveno letovanje sofinancirajo Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije, Občine Dobrepolje, Grosuplje in Ivančna Gorica ter starši. ZZZS določa, da se Zdravstvenega letovanja lahko udeležijo le tisti otroci in šolarji, ki imajo v medicinski dokumentaciji zapise o večkratni hospitalizaciji ali so bili pogosteje bolni (dva in več zapisov v medicinski dokumentaciji v času od preteklega razpisa – od 12. 3. 2022 do 3. 3. 2023).

Več informacij in prijavnice za letovanje dobite na naši spletni strani: http://www.grosuplje.ozrk.si, v šolskih ambulantah v Grosupljem in Ivančni Gorici ter na sedežu RKS – OZ Grosuplje, lahko pa jo tudi pošljemo po elektronski pošti. V celoti čitljivo izpolnjene in podpisane prijavnice s priloženim predlogom zdravnika naj starši oddajo ali pošljejo na RKS – OZ Grosuplje čim prej. Prijave zbiramo do zapolnitve mest.

Sekretarka RKS – OZ Grosuplje

Anica Smrekar

Dostopnost